Skip to main content

Toplantıya gitmek için 2 saat yetmez

Bu sabah şimdiye kadar girdiğim en önemli toplantılardan birine girdim. Yaklaşık bir hafta önceden takvimler planlandı ve 30 Haziran saat 09.30 olarak sözleşildi. Holding en büyüklerden biriydi ama toplantı gündeminden bahsetmem uygun olmaz. Sabah toplantım var diye yapacağım sunumu dün gece 2 ye kadar tekrar ettim, detaylara indim diğer katılımcıları araştırdım. Günün planını yaparken de basit bir hesap yaptım. Evimle gideceğim yerin arası 40 km, 07.30 da yola çıkarsam, 08.45 de orada olurum, kahvaltımı yaparım dinlenirim diye planladım.

Olmadı! Saat 07.50′de Kavacık Kavşağı’ndaydım. Saat 08. 30′da da Kavacık Kavşağı’ndaydım. Saat 09.30′da da Kavacık Kavşağı’ndaydım. Ancak 10.15′de Holding binasına gelebilmiştim. Gecikeceğimi telefonda haber vermiştim ama yinede yediremedim kendime.

İstanbul’da bir toplantıya yetişmek için 3 saat önce mi yola çıkmalıyım? Motorsiklet mi almalıyım? Belki de iş yerimden, evimden çıkmamalıyım. :)

Comments

Popular posts from this blog

Müşteri alışkanlıklarını izlemek. Sokak kapısı örneği

İspanya'nın Barselona şehrinde sokakta yürürken bir apartman kapısı dikkatimi çekti. Bu kapıyı yapan usta diğer ustalardan farklı davranmış. Yaptığı kapıları taktıktan sonra arkasını dönüp gitmemiş, kapıyı kullanan kişilerin hareketlerini izlemiş . Eminim siz de özellikle sokak kapısınıda bir elinizde poşetler varken, diper elinizle kapı kilidini açıyor, aynı anda da ayağınızla kapıyı itiyorsunuzudur. Bu kapı ustası müşterilerinin kullanım alışkanlığını izlemiş ve kullanıcılarına bir güzellik yapmış. Fotoğraf konuyu anlatıyor. Sokak kapısına ayak ile itme aksesuarı Siz sokak kapısını nasıl açıyorsunuz?

Girişimcilik Testi

KOSGEB'in girişimciler için birçok hibesi, ücretsiz semineri veya fuar destek programları vardır. Bunları zaten http://www.kosgeb.gov.tr adresinden takip edebiliyoruz. Bir işe başlamadan önce o işe uygun kişimiyiz bilmemiz lazım. Postacı olmaksa hayalin, yürümeye razı mısın? İlk okul öğretmeni olmaksa hayalin, çocukları sever misin?  Girişimci olmaksa hayalin bu iş için doğru kişi misin? Tabi ki aşağıdaki sorular da cevapları da kutsal bir kitaptan alınma değil ama büyük ölçüde (çevremdekileri gözlemlerime göre) doğru. Soruların her birinin cevaplarının farklı puanları var. Sayfanın en altında da katsayılarını veriyorum. 100 puan ideal Girişimciyi temsil ederken, 0 puan da ideal Gymnosophists 'i tanımlıyor. 1)       Bir ürün/hizmeti üretmeyi planlarken sizi ne cezbeder? a.        Riskin yüksek olması b.        Rekabetin olmaması c.        Bildiğiniz bir iş kolunda yer alması d.        Kârlılığın yüksek olması 2)       Rekabete dayalı

Ambulans ve İtfaiyelerin önüne araç kamerası ile emniyet şeridi ihlali cezaları

Daha çok yerde EDS (Elektronik Deneteleme Sistemi) olsun diye içimden geçirdim. Sonra bir EDS acaba kaç paraya mal oluyordur? Ne tür alt yapılar gerekiyordur diye düşündüm. Bak aklıma ne geldi... Ambulansların önüne araç içi kamera koyulsa. Hastanelere her gittiğinde içindeki SD kartı değiştirilse. Değişen SD kart Trafik Emniyet'in ilgili birimine gönderilse. Orada da bir personel hızlandırılmış şekilde seyahati izlese ve araç önündeki engel olan emniyet şeridi ihlali yapanlara fotoğraf ile birlikte ceza kesse. EDS başına maliyet internet altyapısı ile beraber 500 USD altına düşecektir. Hukuki zemin bunun için yoksa da bir torba yasa ile hemen yapılsa keşke. Zaman içinde de bu işte görüntü işleme ve makine öğrenmesi ile otomatikleşse sizce de güzel olur mu? ABD'den örnek araç içi kamera görüntüsü.